Verslag secretaris
                  

    Verslag secretaris
   
Verslag wedstrijdsecretaris

Jaarverslag 2016

Dinsdag 5 januari
Het nieuwe jaar is weer begonnen. Het is te zien aan de opkomst van de leden. Tijdens deze drukke avond worden de kerstdagen en Nieuwjaar nabesproken. Iedereen is zich fanatiek aan het voorbereiden voor de komende clubkampioenschappen.

Vrijdag  15 januari
Voor het eerst in de geschiedenis van tafeltennisclub Deurne zijn de clubkampioenschappen niet op een zondag maar op een vrijdagavond gehouden. Nadat de deelnemers zich warm gespeeld kan het toernooi beginnen. Zoals bekend wordt er eerst in poules gespeeld en na deze poulefase wordt er een A-poule en B-poule gemaakt zodat ieder op zijn eigen niveau door kan.

Nadat ieder fanatiek gestreden had voor een finale plek bleken Theo Meulendijks en Huib Adriaans de sterkste bij de B-Poule. Theo ging door waar hij in de poule mee was gestopt. Namelijk aanvallend spel vanuit de 2e lijn. Hierop had Huib geen antwoord op waardoor Theo deze finale won met 3-0.

In de A-poule werd gestreden voor de titel Clubkampioen 2016. Nadat Arjen het jaar ervoor de titel voor zich opeiste mocht hij deze dit jaar verdedigen. Dit deed hij tot aan de finale met verve. De tegenstander in de finale was geen verassing. Dirk van de Velde liet zien dat hij alweer de vorm te pakken heeft voor het nieuwe seizoen bij Deurne, nadat hij een half jaar competitie heeft gespeeld met zijn dochter Amber. Voordat de Arjen het doorhad stond hij al 2-0 achter tegen Dirk die gewoonweg te sterk was in het begin van de finale. In de 3e set ging het tot 9-9 gelijk op waarna Dirk een matchpoint kreeg. De 2 hadden nog een toetje voor het publiek. De ene forehand en backhand spin na de andere kreeg het publiek te zien. Uiteindelijk wist Dirk dit punt te pakken en met luid applaus werd hij gefeliciteerd tot clubkampioen 2016. 

Ondanks het gemis van de gezamenlijke lunch werd deze avond op passende wijze afgesloten met een hapje en een drankje.

Woensdag 24 februari
De jaarlijkse ledenvergadering vindt plaats bij handboog Vredelust in Deurne. Deze avond wordt goed bezocht.
Na de plichtplegingen wordt er nog na vergaderd onder het genot van een hapje en een drankje. De nieuwe locatie wordt als goed initiatief gezien door leden en vooral de penningmeester.

Zomercompetitie 2016
Nadat de reguliere competitie afgelopen was afgelopen zijn er een aantal leden nog niet moegestreden. Deze hebben ook dit jaar weer meegedaan aan de zomercompetitie. Met 2 teams hebben we leuke duels uitgevochten met leden van de verenigingen uit de buurt. De avonden waren weer gezellig en ook in de 3e helft werd aan de bar hard gestreden om de nodige drankjes te nuttigen. Komend jaar zal de zomercompetitie weer gehouden worden dus liefhebbers kunnen weer sportief de zomer ingaan.

Feestavond zaterdag 11 juni
De jaarlijkse feestavond werd dit jaar voor de 2e maal gehouden bij jeu de boules vereniging Tic-Tac. Na een regenachtige week scheen de zon nog lekker in de tuin waardoor de Barbecue buiten gehouden werd. De koks Twan en Arjen zorgden ervoor dat iedereen zijn stukje vlees kon ophalen en dit lekker in de avondzon kon opeten. Nadat de buikjes gevuld waren kon het jeu de boules toernooi beginnen. In constant wisselende teams van 3 werd er op het scherpst van de snede gestreden. Nadat de leden vorig jaar kennis hadden gemaakt met het spelletje werd meteen duidelijk dat het niveau dit jaar hoger lag. Dit was vooral te merken aan de lengte van enkele wedstrijd. Hierdoor liep het tijdsschema natuurlijk in de war waardoor de laatste wedstrijden onder tijdslimiet gespeeld werden. Nadat alle stofwolken opgetrokken waren werden de winnaars gefeliciteerd. De familie Toppertje maakten hun naam waar. Tineke werd beste dame en Geert beste heer. En wij moeten geloven dat ze op zondag morgen gaan fietsen????

WK Triple Tennis 28 juni
Op 28 juni werd het tafeltennisseizoen afgesloten met de jaarlijkse WK Triple tennis. Cees van de Ven, Kees van der Spek en Joan Raemaekers namen zoals elk jaar de organisatie weer voor hun rekening. De opkomst was weer goed en het fanatisme spatte er bij sommige leden vanaf. De gedoodverfde favorieten voor de finale waren ook dit jaar weer Arjen en Theo. Na de poulefase was er toch een enigszins verassende finaleplek voor Dirk van de Velde. Dirk had immers nog nooit eerder meegedaan. De tegenstander hierin was geen verassing, namelijk Arjen. Tijdens de finale werd flink gestreden maar toch ging deze redelijk eenvoudig richting Dirk.
Na de enkel wedstrijden ging men door naar het dubbel. Na de poulewedstrijden werd de finale gespeeld door Hardhitter Rens met allrounder Twan tegen teamgenoten Lars en Frank. Tijdens deze finale werd duidelijk hoe Twan en Rens de finale gehaald hebben. Twan hield de bal in het spel en Rens jaagde de bal daarna met de forehand vol op de tafel. Deze tactiek was ook Lars en Frank te machtig en zo wonnen Twan en Rens het dubbelspel.

Uitwisseling 9 september Aarle Rixtel en Mierlo
Zoals wel vaker  zijn we dit jaar  weer met een aantal leden naar Aarle-Rixtel geweest voor een uitwisselingswedstrijd. Deze werd zoals gewoonlijk gehouden bij ATTC in Aarle-Rixtel. Ook MTTV uit Mierlo was weer vertegenwoordigd.
Iedereen heeft zich weer van zijn sportiefste kant laten zien. Sommige merkten dat ze klaar zijn voor de competitie en anderen zullen toch nog een training mee moeten pakken voor het nieuwe seizoen begint.

Open Astense/Deurnese Kampioenschappen 6 november
Dit jaar werden de open Astense/Deurnese tafeltenniskampioenschappen in Deurne gehouden. Nadat de 50 deelnemers werden toegesproken door Twan is iedereen de strijd aangegaan in zijn eigen klasse. De nodige overwinningskreten en vervloekingen waren te horen in de gymzaal. Nadat de poultjes in het enkelspel gespeeld waren werden de finales gespeeld. In de winnaarsronde van de A-poule werd de finale gespeeld door John Zeegers en de verrassing William van Dinther. Ondanks kranig verweer moest William de eerste 2 sets afstaan aan John. In de 3e set wist William zijn sterke spel wel om te zetten in setwinst. Hieropvolgend schakelde John toch nog een tandje bij waardoor de titel Open Astense/Deurnese kampioen naar John Zeegers van tafeltennisclub Deurne ging.
Ook de verliezersronde van de A-poule werd een Deurnes onderonsje. Teammaten Frank Smedts en Lars Raijmakers speelden deze. Door zijn sterk verdedigende spel is Frank vaak een te moeilijk nemende hobbel voor Lars, maar deze keer bleek Lars er weinig moeite mee te hebben. Nadat Lars de 1e set gewonnen had kwam Frank nog wel terug tot 1-1, maar daarna was er geen kruit gewassen tegen het goede aanvallende spel van Lars.

Na 2 Deurnese onderonsjes werd de finale van de B-poule een waar Astens onderonsje. Hierin speelden twee Syrische immigranten de finale. Ahmad Sayyed en Ayman Khartabeel lieten in de poules en halve finales iedereen kansloos waardoor ze verdiend de finale mochten spelen.  Ahmad nam hierin een 2-0 voorsprong, maar Ayman kwam terug tot 2-2. Deze comeback was niet genoeg want Ahmad ging er in de 5e set alsnog met de overwinning vandoor.

In de C-poule versloeg Henk van Oirschot uit Mierlo Lars van Duijnen van Swift Roermond met een duidelijke 3-0 overwinning.

Na het enkelspel werd en nog en dubbeltoernooi gespeeld. In de A-poule stonden wederom John Zeegers en William van Dinther in de finale. Dit keer niet als tegenstander van elkaar maar als partner. De tegenstanders waren eveneens spelers van Deurne. Antoni Munsters en Dirk van de Velde. De verwachting was dat dit een spannende wedstrijd zou worden. Niets was minder waar. John en William walsten over Antoni en Dirk heen en zo was het dubbel feest voor John en William.

De B-poule hier werd ook gewonnen door de enkelfinalisten. Ahmad en Ayman wonnen  deze wedstrijd simpel. De C-poule werd gewonnen door een vader-zoon combinatie uit Mierlo. Ario en Bastiaan Nab wisten deze prijs voor zich op te eisen.

27 november Open Udense Kampioenschappen
Omdat de tafeltennis vrienden van Smash al jaren bij ons op toernooi komen hebben enkele leden besloten om dit jaar in Uden mee te doen. Voordat we gaan hebben Joris en Dirk zich al af moeten melden wegens een blessure. Dit mag de pret niet drukken voor de rest en aangekomen op locatie blijkt dat het toernooi groots opgezet is met 100 deelnemers en in de middag ook nog een prominenten toernooi waar ongeveer 40 prominenten aan meedoen. Twan Derks en Arjen Wilting spelen in de A-poule mee. Arjen speelt in zijn poule enkele leuke en spannende wedstrijden, maar komt met enkele overwinningen punten te kort om een halve finale te mogen spelen. Twan daarentegen haalt deze halve finale wel. In de poule eindigen 4 personen met 5 overwinningen en 2 nederlagen gelijk. Nadat de onderlinge resultaten bekend zijn mag Twan door naar een lastige halve finale. Hierin heeft hij niets te vertellen en wordt met 3-0 verslagen door............... In de wedstrijd voor de 3e plaats speelde Twan tegen ....... waar hij in de poule verloren had. Tijdens deze wedstrijd was het spelbeeld heel anders en Twan werd 3e in de A-poule.

Lars Raijmakers speelde in de B-poule en won zijn poule waardoor hij rechtstreeks naar de halve finale mocht. In deze finale kwam hij een bekende tegen uit Asten. Wesley Ketelaars was hierin de tegenstander. Na een spannende 5-setter waarin Lars Wesley na een voorsprong terug liet komen won Lars de wedstrijd. De finale tegen Wim Bloemer van Die Meede werd na een goede start toch met 3-0 verloren.

 
Lars Raijmakers

Secretaris TTCD