Verslag wedstrijdsecretaris
                  

    Verslag secretaris
   
Verslag wedstrijdsecretaris

Verslag wedstrijdsecretaris 2017

In de voorjaarscompetitie zijn we weer met 4 teams van start gegaan. Arjen is een klasse lager gaan spelen en is bij het 2e team toegevoegd. En Peter heeft gezien zijn werktijden ook weer tijd om competitie te spelen en is bij het 4e team toegevoegd.

Deurne 1 (Twan, John en Dirk) zijn met 60 punten op de 2e plaats geëindigd in de 1e klasse.
Het werd al snel duidelijk dat het team van Herwaarden de grootste kans had om kampioen te worden want na 5 wedstrijden gespeeld te hebben hadden ze al een voorsprong op de nummer 2 van 6 punten. De strijd om de 2e plaats ging tussen Taveres, JCV en Deurne die op dat moment 32, 31 en 29 punten hadden. In de resterende 5 wedstrijden wist Deurne 3 punten meer te halen dan Taveres en JCV en behaalde hiermee de 2e plaats.

Deurne 2 (Arjen, Joris, William, Theo en Geert) is het toch niet gelukt om in de 2e klasse te blijven. Na 5 wedstrijden was de achterstand op de nummer 5 maar 2 punten en waren er nog volop kansen. Maar in de 2e helft van de competitie was de achterstand opgelopen tot 8 punten en werden ze met 32 punten 6e in de 2e klasse.

Voor Deurne 3 (Frank, Geert, Lars, Paul en Rens) was het verschil van 3e en 4e klasse nu nog te groot. Ze hebben zich dan ook niet kunnen handhaven in de 3e klasse. Ze wisten nog wel een wedstrijd gelijk te spelen maar verloren de andere en eindigde met 22 punten op de 6e plaats.

Deurne 4 (Antoni, Ans, Cees, Huub, Marco en Peter) wisten zich vooral door het goede spel van Antoni te handhaven in de 5e klasse. Zij wonnen 4 wedstrijden met 6-4. En verloren er 3 met 6-4 en 3 met 7-3. Waardoor ze met 45 punten op de 5e plaats eindigden. En een beslissingswedstrijd moesten spelen tegen Bergeijk 7 welke ze met 6-1 wisten te winnen.


Najaarscompetitie

Omdat teams van 5 personen toch wel erg groot waren en men zodoende persoonlijk wat weinig wedstrijden kon spelen, zijn we weer met 5 teams van start gegaan. Daarom hebben we ook wat geschoven met spelers.

Deurne 1 (Dirk, John, Joris en Twan) zijn kampioen geworden in de 1e klasse. Nadat er 5 wedstrijden gespeeld waren was het al duidelijk, de strijd om de eerste plaats zou gaan tussen Veldhoven en Deurne. Hoewel Veldhoven al 5 punten voorsprong had zei John “schrijf ons nog niet af, alles is nog mogelijk”. En dat was ook zo want in de 6e wedstrijd was het verschil al meteen teruggebracht tot 0. En in de 7e en 8e wedstrijd werd er een voorsprong opgebouwd van 7 punten. Daarna kwam een mindere wedstrijd, ze verloren met 3-7 van JCV. Maar hadden toch nog een voorsprong van 5 punten. Welke ze in de laatste wedstrijd tegen Veldhoven konden verdedigen. Het werd 2-0, 2-2, 3-2 en in de zesde wedstrijd wist Dirk het benodigde 3e punt binnen te halen zodat ze uiteindelijk met 5-5 gelijk speelden en het kampioenschap ruim binnen haalden.

Deurne 2 (Geert, Arjen, Frank en Lars) zijn verrassend kampioen geworden in de 3e klasse. Want na 5 wedstrijden gespeeld te hebben hadden ze al 6 punten achterstand op de nummer 1 Budilia. Maar ze zeiden als Budilia wil kunnen ze kampioen worden, maar ze kunnen als ze blijven rouleren ook zo punten verspelen. En het begon al goed want in de thuiswedstrijd tegen Budilia pakte Deurne al de nodige punten. Ze wonnen met 7-3, waardoor de spanning geheel terug was. In de daaropvolgende 2 wedstrijden werd weer 1 en 2 punten ingelopen, zodat Deurne met nog een wedstrijd te spelen met 1 punt voorsprong koploper was. En omdat Budilia de laatste wedstrijd met 7-3 gewonnen had wisten ze dat ze thuis tegen MTTV 6 punten moesten halen. De basis werd gelegd door Arjen die na een achterstand van 2 sets toch nog in een spannende 5 setter (9-11, 7-11, 11-8, 13-11, 11-9) wist te winnen van Rudi Spinner. Daarna werd het 4-2, 4-3, 5-3, 5-4. En alles kwam aan op de laatste wedstrijd Lars tegen Koen. Het werd 11-8, 6-11, 14-12, 11-7 en het kampioenschap was binnen.

Deurne 3 (Theo, William en Peter) zijn met 64 punten kampioen geworden in de 4e klasse. Hier was het ook spannend tot de laatste wedstrijd. Na 6 wedstrijden had Bergeijk 37 en Deurne 36 punten. Dus wij zeiden al, jullie hebben kans om kampioen te worden. Waarop Peter zei “wat moet ik in de 3e klasse, is veel te hoog voor mij”. En waar William nog op aanvulde “als we de promotiewedstrijd moeten spelen gaan we niet”. Maar ze bleven er toch voor spelen en stonden met nog een wedstrijd te spelen 1 punt voor op Bergeijk. Dus tijdens die laatste wedstrijd was het regelmatig de TTapp raadplegen. Bij beide bleef het spannend tot de laatste partij, het was bij beide 8-1. Dus als William de wedstrijd zou winnen was het kampioenschap binnen. De eerste set werd nog verloren, maar daarna won William 3 sets op rij.

Deurne 4 (Antoni, Geert, Paul en Rens) zijn met 43 punten op de 5e plaats geëindigd. In de eerste helft van de competitie was de achterstand op de nummer 3 en 4 maar 4 en 3 punten. Maar in de resterende wedstrijden liep deze op naar 8 en 7 punten. Waardoor ze op de 5e plaats bleven staan. En moesten toen een beslissingswedstrijd spelen tegen OTTC 4 welke ze met 6-1 wonnen.

Deurne 5 (Ans, Cees, Huub en Marco) hebben het zonder Antoni en Peter niet kunnen redden en zijn met 25 punten op de 6e plaats geëindigd in de 5e klasse. Ze speelden maar 1 keer gelijk en verloren de andere 9 wedstrijden.

Tot zover het jaarverslag over 2017
Ans van Bommel
Wedstrijdsecretaris TTCD